Joku lähti, mutta kuori jäi

ripukka_IMG_2421-w

Olen jo kauemmin kehitellyt ideaa uudenlaisista töistä. Nyt ovat syntyneet Ripukan taidekeramiikan ensimmäiset Kuori-sarjan teokset.

Idea kuoriin, niin kuin moniin muihinkin töihini, on peräisin luonnosta. Metsässä ja rannoilla näkyy usein eläinten ja kasvien jättämiä kuoria. Jotain on lähtenyt pois, ja jäljelle on jäänyt pallomainen, repeytynyt kuori. Kuoressa voi olla myös rippeitä siitä, mitä sen sisällä on joskus ollut.

Kuorityöt on toteutettu paperisavitekniikalla, ja mukana on hiukan muitakin tekniikoita.

Aion tehdä vielä lisää erilaisia kuoria, ja voi olla että niistä tulee jonkin näyttelyn teema. Valmiita kuoria löydät täältä. Mitkään kuorityöt eivät vielä toistaiseksi ole myynnissä.

Tallennettu kategorioihin Keramiikka | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Pöllöjä kansallispuistossa!

Hiiripöllöt

Hiiripöllöt, rakutekniikka, halkaisija 7–8 cm, korkeus 10–11 cm.

Uutta pöllökeramiikkaani on silloin tällöin saatavilla Suomen luontokeskus Haltiasta Nuuksion kansallispuistosta. Voit kysellä sieltä tai suoraan minulta. Muita eläinhahmoja löydät täältä.

 

 

 

Tallennettu kategorioihin Keramiikka | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Ripukan joulumyynti Joensuun Taitokorttelissa 14.–15.12.2013

Keramiikkapaja Ripukka on mukana Joensuun Taitokorttelin Joulukylässä lauantaina 14.12.2013 klo 10–16 ja sunnuntaina 15.12.2013 klo 12–16. Myynnissä on tonttuja, lyhtyjä ja muita jouluisia hauskuuksia.

Tervetuloa!

Ripukka-keramiikan joulumyynti 2013

 

Tallennettu kategorioihin Keramiikka | Jätä kommentti

Tulossa erikoisuuksien näyttely

Jäkäläruukun pintaa

Paperisavisen jäkäläruukun pintakuvioita

Tänä vuonna valmistelen Ripukalle taidekeramiikan näyttelyä, johon tulee aivan uudenlaisia töitä. Sellaisia en ole ennen tehnyt, enkä ole nähnyt sellaisia muuallakaan.

Kokeilen uutta tekniikkaa, jossa hyvin erilaiset pinnat yhdistyvät toisiinsa.

Osa näyttelyn töistä on jo raakapoltettuina ja lisää on ideoituina. Erikoisuudet houkuttelevat tekemään, ne haluavat valmistua ennen kuin vanhat tutut mallit.

Näyttely valmistunee loppuvuodesta. Paikka ja aika selviävät myöhemmin.

Tallennettu kategorioihin Keramiikka | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Tervetuloa Ripukan sivuille!

Lintu - koristelaatta - rakukeramiikka, keramiikkalaatta, lintukuvio, lintuOlen kauan halunnut avata nettisivut tekemälleni keramiikalle, ja nyt se toteutui. Tervetuloa siis Ripukan sivustolle taidekeramiikan ystävät!

Näillä sivuilla esittelen osan töistäni, etenkin sellaiset, joita teen myyntiin asti. Lisäksi sivuilla on jonkin verran uniikkitöitä, joita ei riitä myytäviksi mutta joiden toivon ilahduttavan katsojia edes kuvina.

Pidän harvakseltaan näyttelyitä ja osallistun silloin tällöin myyjäisiin. Keramiikkaa teen kuitenkin jatkuvasti ja kokeilen uusia tekniikoita ja malleja.

Haluan näiden sivujen kautta pitää yhteyksiä muihin keramiikan tekijöihin ja ystäviin. Ottakaa yhteyttä ja antakaa palautetta!

Tallennettu kategorioihin Keramiikka | Avainsanoina | 2 kommenttia